Naš tim

Lela Saković

Konsultant za unapređenje komunikacije kroz:
- Izradu dugoročne komunikacione strategije
- Osmišljavanje PR i ostalih komunikacionih aktivnosti
- Edukaciju zaposlenih u PR i službi komunikacije
- Mentoring – rad sa zaposlenima u malom i srednjim preduzećima
- Unapređenje međuljudskih odnosa među zaposlenima
- Društveno odgovorne aktivnosti (CSR)
- Event management
Radila sa sledećim kompanijama - klijentima:
UNICEF (PR i CSR aktivnosti), Raiffeisen Future DPF (PR i marketing aktivnosti), Wiener Stӓdtische osiguranje (PR/privredna propaganda), Opportunity banka (PR i marketing aktivnosti), OekB Austria (PR aktivnosti), Siemens Enterprise - danas NES Communications (PR, marketing i CSR aktivnosti), BearingPoint Inc, SEGA projekat Svetske banke (promocija finansijskih zakona i finansijskih institucija, i promocija «Kvartalnog monitora» - časopisa Centra za visoke ekonomske studije), IN2 (PR), Billans Slovenia (PR), SMECA (PR, marketing)...
Sadašnji angažmani:
o Predavač u A Centar za ekonomsku diplomatiju i menadžment („Društvena odgovornost u funkciji povećanja prodaje“)
o Glavni i odgovorni urednik, i osnivač sajta www.sveoosiguranju.rs
o Specijalni dopisnik iz Srbije, Crne Gore i Makedonije o osiguranju i privatnim penzijama za medijsku grupu Xprimm (www.xprimm.com) koja pokriva Istočnu Evropu i Aziju.
o Saradnik časopisa „Svet osiguranja“ u Srbiji.
o Saradnik stručnog časopisa „Pravno-ekonomski pogledi“ (PEP)
o Osnivač i odgovorno lice NVO „Naše pravo“
Prethodno radno iskustvo:
Wiener Stӓdtische osiguranje - korporativni PR menadžer (2013-2015).
Svet osiguranja – izvršni urednik za Srbiju i Crnu Goru
Profit Media Consulting – osnivač i direktor Konsultantska kuća specijalzovana za komunikaciju finansijskih institucija sa svim vrstama javnosti. Oblasti delovanja: osmišljavanje strategije i realizacija marketinških, PR i CSR aktivnosti po principu „ključ u ruke“ za klijente; samostalna organizacija skupova. *kompanija je 2011. Odlukom o spajanju sa pripajanjem postala deo kompanije Open It Now d.o.o.).
Biznis i finansije, časopis – urednik
Ekonomist magazin – novinar
Privredni pregled – novinar
Kao project manager organizovala regionalne i međunarodne konferencije, tribine i okrugle stolove:
„Mogućnosti razvoja telekomunikacija u Srbiji“
„Transformacija osiguranja u Srbiji“
„Reforma zdravstva i zdravstvenog osiguranja u Srbiji“
„Reforma penzijskog sistema u Srbiji i zemljama regiona“
„Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u Srbiji – mogućnosti razvoja
„Osiguranje u Srbiji – usaglašavanje sa međunarodnim standardima“,
Tribine na Sajmu investicija u Novom Sadu „U šta se isplati ulagati“
Tribina na Sajmu medija u Novom Sadu „Odnosi medija i finansijskih institucija“.
„Penzijski sistem u Srbiji, životno osiguranje i privatne penzije kao alternativa“
„Mogućnosti ulaganja na finansijskom tržištu u Srbiji“
Sarađuje sa NVO „Eko Musketari“, Savezom distrofičara Srbije, Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom, Međunarodnom organizacijom za lečenje osoba obolelih od retkih bolesti EAMDA.
Obrazovanje:
Magistarske studije na Univerzitetu za mir Ujedinjenih nacija (European Centar for Peace and Developement, www.ecpd.org.rs), smer Ljudski resursi
Filološki fakultet u Beogradu, ruski jezik i književnost
Dodatno obrazovanje:
-sertifikat nemačke EBWK Akademije „Psihološki menadžment trener za lično usavršavanje i koučing“ http://www.ebwk-stiftung.de/
-licenca Narodne banke Srbije za informisanje o dobrovoljnim penzijskim fondovima
-završena PR škola PRA
-obuka za media planiranje škole IMC Consulting
-brojni kursevi iz oblasti biznis komunikacije, menadžmenta usluga, pregovaranja...
Jezici:
Ruski, engleski

Branko Bohatjuk

Diplomirani je inženjer elektrotehnike sa 25-godišnjim iskustvom u instalaciji, projektnom menadžmentu i puštanju u rad najraznovrsnijih elektro i telekomunikacionih sistema i projekata u zemlji i inostranstvu u javnim i privatnim telekomunikacionim mrežama i objektima.

Ima licencu za projektovanje i instalacije od 2001. godine i licencu ovlašćenog projektanta i instalatera od 2003. godine.

2009. je stekao zvanje PMP Project Management Professional od PMI-a.

Karijera:

  • DŽITI Komunikacije od 1990. do 2007.godine, pet godina je radio kao inženjer servisa, a potom kao rukovodilac field engineering-a. Pod njegovim neposrednim upravljanjem, planiranjem i organizacijom fabrika je realizovala sve velike ugovore sa kompanijama Telekom Srbija, Telekom Srpske, Elektroprivreda, GASPROM, Vojskom Jugoslavije, MUP-om Srbije i Makedonije, Bugarskim Železnicama, specijalne projekte u Kini. Realizovao je puštanje više od 100 javnih telefonskih centrala sa preko 80.000 portova u mreži PTT-a i Telekom Srbija, 150 sistema za napajanje, više od 60 radio linkova, 40 baznih stanica i 80 kućnih telefonskih centrala.
  • Od 2007. do 2010. radio je u kompaniji Siemens Enterprise Communications Beograd kao Project Manager i bio odgovoran za realizaciju najvećih projekata, koji su pored telekomunikacione opreme obuhvatali i sisteme automatike, protivpožarne zaštite, video nadzora i bezbednosti A/V konferencijskih sistema i druge. Najveći korisnici - Montenegrostars sa hotelima Splendid i Montenegro, hotel Interkontinental, EMS, Univerziteti u Novom Sadu i Beogradu, KC Kragujevac, FAS - FIAT i drugi.
  • Od 2010. nastavio je da radi iste poslove u NES Communications-u, da bi od 2011. godine proširio svoj profesionalni angažman postavši partner i direktor Open it-a, u kome i danas radi kao COO i Senior Project Manager.

Nenad Saković, MScEE & MBA

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1994.godine, na smeru elektronika i telekomunikacije. MBA diplomu je stekao 2010. godine na University of Shefield (UK). Završio je brojne prodajne i menadžerske obuke i liderske seminare i treninge u zemlji i inostranstvu. Ima CMI diplomu najvišeg nivoa iz strateškog menadžmenta i liderstva, Chartered Management Instututa iz Londona.

U dosadašnjoj karijeri je radio je, ugovarao i realizovao elektro i ICT projekte ukupne vrednosti više desetina miliona evra u zemlji i inostrantsvu.

Radno iskustvo:

  • od 1994. u tada vodećoj domaćoj fabirici telekomunikacione opreme DŽITI Komunikacije, kao inženjer IT-a, razvoja i servisa na terenima u Srbiji i Rusiji, te kao inženjer prodaje i poslednje tri godine kao direktor sektora marketinga i prodaje. Kroz partnerstva sa vodećim evropskim i svetskim proizvođačima telekomunikacione opreme i sistema za napajanje, ostvarivao je rast prodaje od 20 do 40% godišnje.
  • Od 2003. u Siemens Beograd, kao Account Manager, a od 2005. kao direktor sektora Enterprise Communications. Bio je Siemens One Manager za hotelski biznis i direktor projekta Hotel Splendid u Crnoj Gori.
  • Kada je taj deo Siemensa, 2006. godine odvojen u samostalnu firmu na globalnom nivou, postao je prvi CEO ogranka u Beogradu.
  • 2010. je tu kompaniju kao većinski vlasnik otkupio od matične kompanije Siemens Gmbh Minhen, u do tada najvećem MBO-u u Srbiji. Petnaestogodišnji biznis je nastavljen u istoj firmi, ali sa novim imenom NES Communications i vlasnicima, još uspešnije nego pre, tako da je kompanija u prve tri godine duplirala promet i ušla u nezvanični "klub 10% " firmi u Srbiji, koje prave godišnji obrt od preko 100 miliona dinara.
  • 2014. je postao najveći akcionar i direktor Open it-a, čija ponuda je proširene u oblasti menadžmenta i biznis konsaltinga. Za tri godine Open it je ostvario rast od 50%.
  • Iste godine pokrenuo je digitalnu e-commerce platformu Sellex.rs
  • 2016. osniva Sellex Telecom kompaniju, koja je za kratko vreme stekla veliki broj korisnika u zemlji i inostranstvu, od malih firmi do poznatih domaćih i svetskih kompanije, kao što su Societe Generale banka, hotel Holiday Inn, Trivago, Lalafo itd

Bavi se ekonomskim istraživanjima iz oblasti ICT outsorce servisa (tema MBA disertacije), stranih direktnih investicija, finansija idr. Autor je istraživanja o efikasnosti rada banaka, objavljenog 2012. godine.

Govori engleski i ruski jezik.