Naš tim

Nenad Saković

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1994.godine, na smeru elektronika i telekomunikacije i stekao zvanje Dipl. Ing. Master iz oblasti finansije odbranio je 2010. godine na Shefildskom Univerzitetu (UK), MBA.

Završio je brojne prodajne i menadžerske obuke i liderske seminare i treninge u zemlji i inostranstvu.

Ima CMI diplomu najvišeg nivoa iz strateškog menadžmenta i liderstva, Chartered Management Instututa iz Londona.

Radno iskustvo:

  • od 1994. u tada vodećoj domaćoj fabirici telekomunikacione opreme DŽITI Komunikacije, kao inženjer IT-a, razvoja i servisa na terenima u Srbiji i Rusiji, te kao inženjer prodaje i poslednje tri godine kao Direktor sektora marketinga i prodaje. Kroz partnerstva sa vodećim evropskim i svetskim proizvođačima telekomunikacione opreme i sistema za napajanje, ostvarivao je rast prodaje od 20 do 40% godišnje.
  • Od 2003. u Siemens Beograd, kao Account Manager, a od 2005. kao direktor sektora Enterprise Communications. Bio je Siemens One Manager za hotelski biznis i direktor projekta Hotel Splendid u Crnoj Gori.
  • Kada je taj deo Siemensa, 2006. godine odvojen u samostalnu firmu na globalnom nivou, postao je prvi CEO lokalnog ogranka.
  • 2010. je tu kompaniju kao većinski vlasnik otkupio od matične kompanije Siemens Gmbh Minhen, u do tada najvećem MBO-u u Srbiji. Petnaestogodišnji biznis je nastavljen u istoj firmi, ali sa novim imenom NES Communications i novim vlasnicima, još uspešnije nego pre, tako da je kompanija u naredne tri godine duplirala promet i ušla u nezvanični "klub 10% " firmi u Srbiji koje prave godišnji obrt od preko 100 miliona dinara.

Bavi se privatnim biznisom od 2010.godine, razvijajući portoflio sopstvenih i partnerskih investicija, koji danas obuhvata nekoliko kompanija i biznisa od kojih se izdvajaju NES Communications, (ex Siemens Enterprise Communications) i NEScom - prvi servis provajder usluga objedinjenih komunikacija u Srbiji.

Od nedavno je postao najveći akcionar i direktor Open it-a, a ponuda usluga je proširena u oblasti menadžment i biznis konsaltinga.

U dosadašnjoj karijeri je radio, ugovarao i realizovao elektro i ICT projekte ukupne vrednosti više desetina miliona evra u zemlji i inostrantsvu.

Pored menadžerskog posla, bavi se i ekonomskim istraživanjima iz oblasti ICT outsorce servisa (tema MBA disertacije), stranih direktnih investicija, finansija idr. Autor je istraživanja o efikasnosti rada banaka - BIG Index, objavljenog 2012. godine.

Govori engleski i ruski jezik.

Lela Saković

Konsultant za unapređenje komunikacije kroz:
- Izradu dugoročne komunikacione strategije
- Osmišljavanje PR i ostalih komunikacionih aktivnosti
- Edukaciju zaposlenih u PR i službi komunikacije
- Mentoring – rad sa zaposlenima u malom i srednjim preduzećima
- Unapređenje međuljudskih odnosa među zaposlenima
- Društveno odgovorne aktivnosti (CSR)
- Event management
Radila sa sledećim kompanijama - klijentima:
UNICEF (PR i CSR aktivnosti), Raiffeisen Future DPF (PR i marketing aktivnosti), Wiener Stӓdtische osiguranje (PR/privredna propaganda), Opportunity banka (PR i marketing aktivnosti), OekB Austria (PR aktivnosti), Siemens Enterprise - danas NES Communications (PR, marketing i CSR aktivnosti), BearingPoint Inc, SEGA projekat Svetske banke (promocija finansijskih zakona i finansijskih institucija, i promocija «Kvartalnog monitora» - časopisa Centra za visoke ekonomske studije), IN2 (PR), Billans Slovenia (PR), SMECA (PR, marketing)...
Sadašnji angažmani:
o Predavač u A Centar za ekonomsku diplomatiju i menadžment („Društvena odgovornost u funkciji povećanja prodaje“)
o Glavni i odgovorni urednik, i osnivač sajta www.sveoosiguranju.rs
o Specijalni dopisnik iz Srbije, Crne Gore i Makedonije o osiguranju i privatnim penzijama za medijsku grupu Xprimm (www.xprimm.com) koja pokriva Istočnu Evropu i Aziju.
o Saradnik časopisa „Svet osiguranja“ u Srbiji.
o Saradnik stručnog časopisa „Pravno-ekonomski pogledi“ (PEP)
o Osnivač i odgovorno lice NVO „Naše pravo“
Prethodno radno iskustvo:
Wiener Stӓdtische osiguranje - korporativni PR menadžer (2013-2015).
Svet osiguranja – izvršni urednik za Srbiju i Crnu Goru
Profit Media Consulting – osnivač i direktor Konsultantska kuća specijalzovana za komunikaciju finansijskih institucija sa svim vrstama javnosti. Oblasti delovanja: osmišljavanje strategije i realizacija marketinških, PR i CSR aktivnosti po principu „ključ u ruke“ za klijente; samostalna organizacija skupova. *kompanija je 2011. Odlukom o spajanju sa pripajanjem postala deo kompanije Open It Now d.o.o.).
Biznis i finansije, časopis – urednik
Ekonomist magazin – novinar
Privredni pregled – novinar
Kao project manager organizovala regionalne i međunarodne konferencije, tribine i okrugle stolove:
„Mogućnosti razvoja telekomunikacija u Srbiji“
„Transformacija osiguranja u Srbiji“
„Reforma zdravstva i zdravstvenog osiguranja u Srbiji“
„Reforma penzijskog sistema u Srbiji i zemljama regiona“
„Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u Srbiji – mogućnosti razvoja
„Osiguranje u Srbiji – usaglašavanje sa međunarodnim standardima“,
Tribine na Sajmu investicija u Novom Sadu „U šta se isplati ulagati“
Tribina na Sajmu medija u Novom Sadu „Odnosi medija i finansijskih institucija“.
„Penzijski sistem u Srbiji, životno osiguranje i privatne penzije kao alternativa“
„Mogućnosti ulaganja na finansijskom tržištu u Srbiji“
Sarađuje sa NVO „Eko Musketari“, Savezom distrofičara Srbije, Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom, Međunarodnom organizacijom za lečenje osoba obolelih od retkih bolesti EAMDA.
Obrazovanje:
Magistarske studije na Univerzitetu za mir Ujedinjenih nacija (European Centar for Peace and Developement, www.ecpd.org.rs), smer Ljudski resursi
Filološki fakultet u Beogradu, ruski jezik i književnost
Dodatno obrazovanje:
-sertifikat nemačke EBWK Akademije „Psihološki menadžment trener za lično usavršavanje i koučing“ http://www.ebwk-stiftung.de/
-licenca Narodne banke Srbije za informisanje o dobrovoljnim penzijskim fondovima
-završena PR škola PRA
-obuka za media planiranje škole IMC Consulting
-brojni kursevi iz oblasti biznis komunikacije, menadžmenta usluga, pregovaranja...
Jezici:
Ruski, engleski

Bojan Mihajlović

Diplomirao je na Elektrotehnickom fakultetu u Beogradu 2014. godine, na smeru elektronika cime je stekao zanje Diplomirani Ing. elektrotehnike i racunarstva.
Radno iskustvo:
• 2007. godine zapocinje svoju radnu karijeru u producentskoj kuci Emotion production. U okviru produkcije radi u interactive sektoru u kojoj ima vodecu ulogu na poslovima, održavanja, kreiranja i manipulacije sadržaja pratecih sajtova produkcije. Glavna je osoba u upravljanju kvizova. U okviru pripadajuceg tima radi na raznim projektima.
• Od 2008. osniva par internet sajtova na kojim je glavni urednik.
• 2014. nakon završetka studija pocinje da radi na procesu digitalizacije u okviru Ministarstva za Trgovinu, turizam i telekomunikacije. Vodeca je osoba za implementaciju i dodelu zelenog žiga garancije “Digital TV”. U okviru informacionog sektora radi na poslovima implementacije prelaska sa analognog na digitalno emitovanje.
• 2015. godine prelazi u firmu Open it now d.o.o. gde do danas radi na poziciji Inžinjera tehnicke podrške i administracije sajta Sellex.rs

Pored usavršavanja u okviru svoje elektro struke, širi interesovanja u ostalim oblastima. Paralelno sa školovanjem završio je i osnovnu muzicku školu i stekao je razne veštine u okviru volonterskog rada.
Govori engleski jezik.

Branko Bohatjuk

Diplomirani je inženjer elektrotehnike sa 25-godišnjim iskustvom u instalaciji, projektnom menadžmentu i puštanju u rad najraznovrsnijih elektro i telekomunikacionih sistema i projekata u zemlji i inostranstvu u javnim i privatnim telekomunikacionim mrežama i objektima.

Ima licencu za projektovanje i instalacije od 2001. godine i licencu ovlašćenog projektanta i instalatera od 2003. godine.

2009. je stekao zvanje PMP Project Management Professional od PMI-a.

Karijera:

  • DŽITI Komunikacije od 1990. do 2007.godine, pet godina je radio kao inženjer servisa, a potom kao rukovodilac field engineering-a. Pod njegovim neposrednim upravljanjem, planiranjem i organizacijom fabrika je realizovala sve velike ugovore sa kompanijama Telekom Srbija, Telekom Srpske, Elektroprivreda, GASPROM, Vojskom Jugoslavije, MUP-om Srbije i Makedonije, Bugarskim Železnicama, specijalne projekte u Kini. Realizovao je puštanje više od 100 javnih telefonskih centrala sa preko 80.000 portova u mreži PTT-a i Telekom Srbija, 150 sistema za napajanje, više od 60 radio linkova, 40 baznih stanica i 80 kućnih telefonskih centrala.
  • Od 2007. do 2010. radio je u kompaniji Siemens Enterprise Communications Beograd kao Project Manager i bio odgovoran za realizaciju najvećih projekata, koji su pored telekomunikacione opreme obuhvatali i sisteme automatike, protivpožarne zaštite, video nadzora i bezbednosti A/V konferencijskih sistema i druge. Najveći korisnici - Montenegrostars sa hotelima Splendid i Montenegro, hotel Interkontinental, EMS, Univerziteti u Novom Sadu i Beogradu, KC Kragujevac, FAS - FIAT i drugi.
  • Od 2010. nastavio je da radi iste poslove u NES Communications-u, da bi od 2011. godine proširio svoj profesionalni angažman postavši partner i direktor Open it-a, u kome i danas radi kao COO i Senior Project Manager.